Kategorija

Aktivnosti

Posjete

Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka posjetio Muftiju tuzlanskog

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u srijedu 13. marta 2019. godine dr. Ferida Dautovića, direktora Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i njegove saradnike.

Gosti su Muftiji predstavili rad Instituta i projekte koje planiraju realizovati u narednom periodu. Razgovarano je o budućoj saradnji, te je iskazano uvjerenje da će saradnja ostvarena između Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli u narednom periodu biti još značajnija.

Muftija je direktoru Dautoviću i njegovim saradnicima poželio uspjeh u daljem radu istakavši da je Institut, u ovom kratkom periodu svoga djelovanja, ostavio značajne tragove u misiji Islamske zajednice. Veoma značajan je i napor koji je Institut uložili tokom obilježavanja stotinu godina od smrti reisa Mehmeda Teufika Azabagića.

(http://muftijstvotz.ba)

Radna posjeta Medžlisu islamske zajednice Travnik
Radna posjeta Medžlisu islamske zajednice Travnik
Posjete

Radna posjeta Medžlisu islamske zajednice Travnik

14. septembar – Travnik. Direktor Vakufske direkcije u Sarajevu dr. hfz. Senaid Zaimović i v.d. direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. hfz. Elvir Duranović posjetili su u petak 14.09.2018. Medžlis islamske zajednice Travnik gdje su ih primili glavni imam mr. Salih-ef. Indžić i predsjednik IO Medžlisa dr. Nermin Šušić. Na sastanku se razgovoralo o naučnom skupu “Vakufi u Travniku” koji bi se trebao održati u okviru kulturno-vjerske, obrazovne i naučne manifestacije Dani Vakufa u BiH 2019. Dr. Zajimović i dr. Duranović upoznali su domaćine o važnosti ovog naučnog skupa za očuvanje, zaštitu i unapređenje vakufske imovine. Domaći su izrazili zadovoljstvo što će se dio programskih aktivnosti manifestacije Dani Vakufa u BiH 2019. održati u Travniku. Sastanku je prisustvovao i sekretar Vakufske direkcije Amel Mešić.
Izvor: http://miztravnik.com.ba/