Saradnja na naučno-istraživačkim projektima

Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka sarađuje sa raznim naučnicima i naučnim institucijama na naučno-istraživačkim projektima. Do sada su potpisani Memorandum o saradnji sa Bošnjačkim institutom i Islamskim pedagoškim fakultetom u Bihaću. Kroz dosadašnji rad Instituta, sarađivali smo sa sljedećim institucijama: Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, Gazi Husrev-begova biblioteka, Orijentalni institutut Univerziteta u Sarajevu, Bošnjački institut Fondacija “Adil Zulfikarpašić”, Zemaljski muzej u Sarajevu, Etnografski muzej u Beogradu, Internacionalni univerzitet u Sarajevu, Centar za dijalog Vesatijja, Centar za napredne studije i dr.

U realizaciji svojih naučnih i naučno-istraživačkih projekata sarađivali smo sa: Uprave Rijaseta Islamske zajdenice u Bosni i Hercegovini, Gazi Husrev-begova medresa, Muftijstvo mostarsko, Muftijstvo sarajevsko, Mešihat IZ u Hrvatskoj, Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike, Medžlis IZ Jajce, Medžlis IZ Gradačac, Medžlis IZ Mostar, Medžlis IZ Brčko itd.

U proteklom periodu naš rad podržali su: Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB), Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo za nauku i obrazovanje, Konrad Adenauer Fondacija, Al Jazeera Balkans, BALMED, Kanton Sarajevo, Grad Tuzla, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Općina Bugojno, i mnogi drugi.

Ukoliko imate ideju za naučno-istraživački projekat ili saradnju molim Vas da nam se obratite putem emaila:  info@iitb.ba