Posjete

Posjete predstavnika „Bildungswerk der Humanistischen Union“ i “DGB Deutscher Gewerkschaftsbund“

15.9. i 22.9.2014. – Predstavnici Švicarske reformističke crkvene grupe „Bildungswerk der Humanistischen Union“ (Obrazovni orgranak humnaističke unije) iz Ciriha i Unije Humanista Njemačke “DGB Deutscher Gewerkschaftsbund“ (Savez njemačkog sindikata) posjetili su Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka kojima su uposlenici Instituta održali predavanje o tendencijama u bosanskom islamu nakon 1995.

Grupu su činili stariji ozbiljni ljudi zainteresovani za BiH i njezinu kulturu, prosvjetni radnici i humanisti. Njihova posjeta je bila dio studijskog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu u kome ih upoznajemo sa tradicijama naše zemlje i bogatim kulturno historijskim nasljeđem.

Visits

Posjete predstavnika „Bildungswerk der Humanistischen Union“ i “DGB Deutscher Gewerkschaftsbund“

15.9. i 22.9.2014. – Predstavnici Švicarske reformističke crkvene grupe „Bildungswerk der Humanistischen Union“ (Obrazovni orgranak humnaističke unije) iz Ciriha i Unije Humanista Njemačke “DGB Deutscher Gewerkschaftsbund“ (Savez njemačkog sindikata) posjetili su Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka kojima su uposlenici Instituta održali predavanje o tendencijama u bosanskom islamu nakon 1995.Opširnije…