Promocija knjige “Ka razumijevanju Kur’ana”
Promocija knjige “Ka razumijevanju Kur’ana”

Muftijstvo sarajevsko u saradnji sa Institutom za islamsku tradiciju Bošnjaka organizirao je promociju knjige “Ka razumijevanju Kur’ana” autora hafiza prof. dr. Rifeta Šahinovića.

Promocija knjige “Ka razumijevanju Kur’ana” organizirana je u četvrtak, 17. februara 2022. godine, u 19:30 sati u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

Pored autora, knjigu au promovirali muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, direktor Gazi Husrev-begove medrese dr. hfz. Mensur Malkić i direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. Ferid Dautović.

Direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i jedan od promotra knjige dr. Ferid Dautović kazao je kako autor Šahinović nastoji iz vremena u kojem živimo razotkriti kur’anska značenja i poruke za ovo vrijeme. On je istkao kako je ova knjiga je važna zato što hafiz Šahinović u njoj govori o našem vremenu, našim problemima. “Autor je na tragu Kasima Dobrače koji je govorio da svaki narod treba da ima svoje razumijevanje islama i da to razumijevanje govori o tom narodu, njegovoj snazi, snazi kulture, i svemu drugom” kazao je dr. Dautović.