U okviru obilježavanja „509. Dana Ajvatovice“ u prostorijama Medžlisa IZ Bugojno predstavljena su nova izdanja Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka.

Nova izdanja Instituta, koja su štampana u 2018. godini, prisutnima su predstavili dr. Ferid Dautović, direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, dr. hfz. Elvir Duranović, naučni saradnik Instituta, te dr. Hikmet Karčić, viši stručni saradnik Instituta.

Predstavnici Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka predstavili su tri nova izdanja i to: Poučna kratka historija, Grand Mufti Mehmed Teufik Azabagić and his Risala on Hijra i Značaj religije za savremeno društvo.
Bila je to prilika da se svi prisutni upoznaju sa ciljem osnivanja i misijom djelovanja Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, te sa projektima na kojima neumorno rade njegovi uposlenici kako bi odgovorili na sva pitanja i izazove sa kojima se susreću Bošnjaci ma gdje se nalazili, ali i kako bi im ponudili smjernice i rješenja za određena tumačenja islama na ovim prostorima.

Izvor: https://www.bug.ba/509-dani-ajvatovice-u-bugojnu-promovisana-izdanja-instituta-za-islamsku-tradiciju-bosnjaka.html