Posjete

Britanska fondacija “Remembering Srebrenica” u posjeti Institutu

Remembering Srebrenica (Sjećanje na Srebrenicu) je fondacija podržana od britanske vlade. Remembering Srebrenica je organizator Ujedinjenog Kraljevstva za Dan sjećanja na Srebrenicu koji je određen od Evropske Unije svake godine 11. jula. Remembering Srebrenica priređuje edukativne programe naslovljeni “Lekcije iz Srebrenice” koji obuhvataju posjete Bosni i Hercegovini gdje delegati uče o genocidu i povijesti Bosne i Hercegovine.

Ove godine putovanje u Bosnu i Hercegovinu obuhvata i posjetu Institutu za islamsku tradiciju Bošnjaka gdje je direktorica uručila dobrodošlicu kao i predavanje sa opširnom diskusijom o ključnim problemima današnjice. Više informacija o ovoj fondaciji možete pogledati na http://srebrenica.org.uk/.

Visits

Britanska fondacija “Remembering Srebrenica” u posjeti Institutu

Remembering Srebrenica (Sjećanje na Srebrenicu) je fondacija podržana od britanske vlade. Remembering Srebrenica je organizator Ujedinjenog Kraljevstva za Dan sjećanja na Srebrenicu koji je određen od Evropske Unije svake godine 11. jula. Remembering Srebrenica priređuje edukativne programe naslovljeni “Lekcije iz Srebrenice” koji obuhvataju posjete Bosni i Hercegovini gdje delegati uče o genocidu i povijesti Bosne i Hercegovine.Opširnije…